29. september 2015

Kino

13.-14.oktoobril on võimalus  minna rahvamajja kinno. 
Filmi mpikkus 1h 36 min

Vahva ja meelelahutusliku koguperefilmi nimiosaliseks on kümnesentimeetrine olevus Viplala, kes on pärit maalt, kus kõik oskavad võluda, kuigi nad ise nimetavad seda tinistamiseks. Kuid Viplala ei oska väga hästi tinistada, ta tunneb seepärast häbi ja otsustab oma maalt lahkuda. Roomanud läbi pika koridori, satub ta perekond Blomi kööki. Pereisal härra Blomil, kes lapsi üksi kasvatab, pole eriti aega tegeleda oma lastega; Johannes on häbelik 9-aastane poiss ja Nella Della 12-aastane tüdruk. Kui Johannes Viplala kogemata köögist maapähklivõipurgi tagant avastab, on ta rõõmus, et leidis endale sõbra. Aga ei lähe kaua, enne kui ülejäänud pere ta saladusele jälile saab. Nella Della arust on see huvitav ja põnev, aga härra Blom ei usu pisikestesse tinistavatesse päkapikkudesse. Kuid siis muudab Viplala kogemata kõik pereliikmed endasuurusteks. Ja loomulikult ei suuda ta neid tagasi tinistada. Nii algabki pisikeste inimeste seiklus suures maailmas.

Põhineb Annie M. G. Schmidti "Viplala lugudel", mis on ka eesti keeles ilmunud.

Medium

5 kommentaari:

  1. moonika kallas10/14/2015

    mulle meeldis lõpp

    VastaKustuta
  2. Mulle meeldisid Viplala, isa, Nellatella, tüdruk haiglast, kass Parm ja Johannes. See oli tore seiklus kuidas Viplala inimesi tinistas. Ja lõpp oli ka natuke kurb .Mulle meldis see film oli väga tore. Triinu Tõnison.

    VastaKustuta
  3. Linda Toom10/26/2015

    Minule pakkus huvi kõige rohkem Viplala, Nellatella, kiisu Parm ja Johannes. Kui oleks olemas tinistamine siis oleks muutuda väikseks vinge. Aga tinistamine on ka ohtlik kui ei ole Viplala seda ära õppinud. Kas Viplala on ka olemas päriselt või mitte võime seda ise arvata. Ja lõpp oleks võinud lõppeda lõbusamalt. Linda Toom

    VastaKustuta
  4. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  5. Viplala

    Viplala tinistas (võlus) kõik Viplala maal ja läks inimeste maailma. Seal aga leidis üks poiss nimega Johannes ta üles ja Viplala tutves tänu Johhannesele ka Nella Tella ja isaga. Viplala tinistas mitte eriti kuulsa kirjaniku ära ja ka kassi kelle nimi oli Parm. Lõpuks aga tinistas Viplala väikeseks ka Johhannese,isa ja Nella Tella. koos nad lendasid tuviga Suure Atlase juurde ja siis õppis Viplala tinistamise ära. Tinistas Johhannese, Nella Tella ja isa jälle suureks ja läks tagasi Viplala maale ja tinistas sõbrad tagasi kivist kõik kelle ta oli ära tinistanud kiviks. Oli tore.
    Moonika Ojaots

    VastaKustuta